Våra såser

Permanto Hot Sauce

Skapade av Stefan Permanto i Tollered 2012 och älskade av en bred publik blev de här fem såserna något av en ouppnåelig dröm bland chilifantasterna när Stefan lade ner produktionen 2014. Nu är de äntligen tillbaka!

  • Gul – Scotch Bonnet, ananas, mynta
  • Grön – Jalapeño, tomatillos, koriander
  • Orange – Habanero, mango, rostad vitlök
  • Röd – Habanero, kryddpeppar, timjan
  • Brun – Chipotle, ancho, papaya

Heta Greta

En specialsås skapad för Gretafestivalen 2018 i Tollered, samma lilla by där vi kokar våra såser. Målet var att skapa en rejält het sås men som ändå var njutbar för de flesta, med en rund, fyllig hetta. Det tycker vi att vi lyckades med!

Small Batch

Vi älskar chilisås. Vi dagdrömmer om nya recept och smakkombinationer. Rätt ofta ställer vi oss och kokar små satser för att testa en ny idé. Visar det sig att resultatet blir bra gör vi ”limited edition” small batch-versioner av såserna och ser om våra kunder håller med oss. Skulle såsen bli riktigt populär kanske den till och med blir en återkommande sås – vem vet?

Ingredienser Habanero Mango Mash: mango, habanero, morötter, rödlök, agavesirap, limejuice, ananasjuice, havssalt, äppelcidervinäger, vitlök.
Ingredienser Aprikos Habanero: aprikos, habanero, röd grape, morötter, rödlök, dadelsirap, limejuice, granatäppeljuice, havssalt, timjanvinäger, vitlök.
Ingredienser Röd Grape Vattenmelon Habanero: vattenmelon, habanero, röd grape, morötter, rödlök, dadelsirap, limejuice, granatäppeljuice, havssalt, timjanvinäger, vitlök.